SOS: Dečko i godine

Dragi Hej! pitala sam se sa koliko godina bi neko trebao da ima dečka?
P.S. Ja imam 13 godina.

SAVET: Nije određeno tačno sa koliko godina bi bilo ko trebalo da ima prvu vezu. To zavisi najpre od same osobe, kada se osoba smatra spremnom za to, a potom i od sredine i kulture u kojoj živi. Zbog svih tih razlika neko na primer prvi put stupi u vezi sa 14, a neko sa 18 godina.
Najbitnije je kako se ti osećaš. Ukoliko ti se neko samo sviđa, a osećaš da nisi spremna za išta više, za ikakav fizički kontakt već te samo zadovoljava to puko simpatisanje na daljinu, onda definitivno nije vreme da stupiš u vezu. Sa druge strane, ako ti je simpatija i fizički privlačna, u smislu da osećaš potrebu da je poljubiš i zagrliš, onda si najverovatnije spremna da imaš prvog dečka. Dakle, svi smo mi različiti i u tom smislu ne bi trebalo da se povodimo drugima i da pratimo njihov tempo, jer je naš tempo i naša spremnost ključna odrednica za to kada je pravo vreme za prvu vezu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.