SOS: Dečko koji mi se sviđa je mnogo stidljiv, šta da radim

Dragi HEJ, već dugo te pratim i nadam se da mi možeš pomoći. Imam 15 godina i skoro je u mojoj školi bila fudbalska utakmica. Na njoj je bilo mnogo dečaka mojih godina i meni se svideo jedan dečko. Moja najbolja drugarica je uspela da nađe njegov instagram profil i ja sam počela sa njim da se dopisujem. Nema devojku i pomislila sam zašto da ne. Mnogo je fin i dobar, ali ja uvek započinjem razgovor i to mi smeta. Ja znam da je on malo stidljiviji kao i da me nikad nije ni video uživo i zato ga branim, a moja BFF misli da bi se on sam javio ako bi želeo da me upozna. Sad ne mogu da ne mislim o njenim rečima sa jedne strane i o mom nekom mišljenju sa druge. Takođe znam da on nikada nije imao devojku pa možda ni ne zna kako da se ponaša. Mislim da je dečko mnogo fin i dobar i da je vredan truda,ali ni ne želim ja uvek da započinjem razgovor. Možete li mi molim vas reći kako da se ponašam i šta da uradim pošto ni ja nisam nikad imala dečka.

SAVET: Kao što si i sama primetila, on je malo stidljiviji i verovatno mu treba više vremena da se opusti. Možeš da mu jedno vreme ne šalješ poruke i daš mu vremena da se sam javi ako želi. Takođe, probaj da kroz dopisivanje nekako saznaš da li mu se dopadaš, ne da ga direktno pitaš, ali često iz poruka možemo da naslutimo da li se nekom dopadamo. Ili na primer možeš da ga pitaš da li želi da se vidite i da se bolje upoznate, i da na taj način saznaš da li si mu simpatična. Važno je da ga, pošto je stidljiv, ne „pritiskaš“ previše i naglasiš da samo želiš da saznate više jedno o drugom. Daj mu malo vremena da sam shvati da li delite simpatije jedno prema drugom.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.