SOS: Devojčice iz razreda me kopiraju

Dragi Hej! Puno puta ste mi pomogli i nadam se da ćete i sada. 8 sam razred, u mom odeljenju postoji nekoliko devojčica koje samo gledaju šta ja radim i pokušavaju da me imitiraju. Prošle godine kada nas je razredna ispitivala šta ćemo biti u budućnosti, i moj odgovor (to jeste zanimanje koje me interesuje) su te devojčice uzele kao svoju ideju tj. od toga dana pričaju samo o tome. Kasnije je jedna stavila u svojoj biografiji na fb kako je uspešno završila fakultet koji ja hoću… I ne samo to, primećujem da me kopiraju što se tiče oblačenja, izbora knjiga, filmova, itd…To su tačnije tri devojčice. I svaka je umišljena da je najzgodnija, i svaka se hvali kako ima “lepe obline” (ako znate na šta mislim). Sve bih dala da nismo u istom odjeljenju. Prvo sam to ignorisala, ali onda je postalo iritantno. Kupim ja neku npr. haljinu sve tri nađu sličnu ili identičnu, a kasnije su također počele da pričaju kako JA čeznem da budem kao one. Šta da radim? Da li da ignorišem (trudim se već) ili?
P.S. Izvinite ako je bilo predugačko, a znam da jeste. Inače hvala unapred!

SAVET: Nije neobično da dođe do takvih stvari u vašim godinama. Tinejdžerke gledaju jedne od drugih šta im se dopada i onda pokušavaju da oponašaju jedna drugu. Razumljivo je zašto ti je to postalo tako iritantno, ali je najbolje da nastaviš da ih ignorišeš. To će verovatno trajati još neko vreme, ali onda će prestati. Pokušaj da ne obraćaš pažnju na to što rade, a ti se ponašaj kao i do sad, onako kako ti misliš da treba. Ne moraš da se družiš sa njima ako ti ne prijaju, i savetujemo ti da se držiš drugih prijatelja koji ti odgovaraju. Posle nekog vremena će sve to prestati, nemoj da brineš! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.