SOS: Devojke koje me ni ne poznaju, izmišljaju o meni

Drugarica mi je rekla kako su dve devojke koje su sedmi razred iz njene škole, komentarisale šta sam ja obukla na maturi. Nosila sam jedan kombinezon koji sam kupila u butiku, a nakon moje mature isti takav se pojavio u kineskoj radnji. Problem je u tome što one pričaju kako sam ja to kupila ‘kod Kineza’ i kako se verovatno oblačim tamo. One me čak ni ne poznaju i mislim da nije u redu da pričaju laži. Prijateljice mi govore kako verovatno pričaju o tome jer su ljubomorne i da one svaku devojku komentarišu šta je obukla..Međutim ja se osećam čudno, i ne razumem zašto to rade?

SAVET: Nažalost neke ljude, koliko god se trudila, nikada nećeš moći da shvatiš. Razlozi za njihovo ponašanje mogu biti brojni, ali najverovatnije je, kao što je tvoja drugarica rekla, razlog ljubomora. A uz to i dosada, ne samo inače, nego prosto dosada u njihovim životima koji su verovatno prilično nezanimljivi s obzirom na to da imaju potrebe da ogovaraju ljude koje ni ne znaju. Mi ti savetujemo da na to ne obraćaš pažnju i da ne pridaješ nikakav značaj jer nisu toga vredne. Ako pridaš značaj, one mogu samo nastaviti s ogovaranjem. Zato samo ignoriši jer ti one u životu zaista nisu bitne.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.