SOS: Dopada mi se dečko iz razreda, šta da radim?

Primećujem da mi se dopada dečko iz razreda, već neko vreme, a sa druge strane želim da zaboravim sve to i uvek skrenem pogled da ne ugledam te njegove oči zbog kojih bih kasnije plakala i ostalo. Nekoliko puta mi je uputio po koji kompliment, jednom mi je čak i rekao da je zaljubljen u mene i na kraju svoje rečenice dodao “šalim se”. Zapravo ne mogu da odgonetnem njegovo ponašanje. Mlađi je od mene dva meseca, jako puno voli da priča, da se zeza, a ja sam ta koja je ćutljiva i stidljiva, jedva reč da progovorim s njim… ne mogu i ne znam način na koji mogu da mu saopštim sve ovo, i bojim se da će negativno reagovati, da će me ismevati, itd… Ne znam šta da radim? Potrebna mi je vaša pomoć! Hvala unapred…

SAVET: S obzirom na njegovo ponašanje, postoji mogućnost da se i ti njemu dopadaš, ali da je i on vrlo stidljiv oko toga. To što je inače pričljiv ne mora da znači da je tako opušten i kada je reč o devojkama. Nemoj da se odmah postavljaš kao da bi moglo da se loše završi – naravno da rizik uvek postoji, ali nemoj da zaboraviš da, sa druge strane, postoji štansa da bude sve okej. Kapiramo te da si stidljiva i da se plašiš da bi mogla da budeš ismejana, ali ne bi trebalo da neprestano razmišljaš o tome i da dozvoliš da te to toliko koči u ovoj situaciji. Takve nesigurnosti ćeš se najbolje rešiti vežbom, i ovo ti je sjajna prilika da se malo iscimaš i pokušaš da poradiš na tim strahovima. Probaj da ne siliš sebe da nešto naglo uradiš, već da isprva praviš manje korake – npr. da prvi korak bude to da pokušaš da mu se više približiš tako što ćeš više pričati sa njim, pa onda da mu se npr. javiš da se dopisujete, zatim ga pitaš da radite nešto zajedno itd. Prateći njegove reakcije, osetićeš otprilike šta dalje možeš da kažeš ili uradiš. Znamo da imaš veliku tremu i da ti je velika frka, ali zapamti da ako se sad malo iscimaš i ohrabriš sebe da preduzmeš nešto, možeš samo mnogo da dobiješ – em ćeš vežbati da izađeš iz zone komfora i uradiš nešto oko čega imaš veliku tremu, em ćeš dobiti jasnije znake oko toga šta on oseća i da li ti uzvraća simpatije. Reci sebi da nikako ne mora da znači da će ti se smejati i loše reagovati, i da je to jedini način da otkriješ na čemu si. Možeš ti to!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.