SOS: Drugačija sam i zato me vređaju

Zdravo! Imam problem sa decom u mom razredu. Ja sam drugačija od njih, slušam drugačiju muziku, ponašam se drugačije i pomalo sam čudna, ali ja volim sebe takvu kakvu jesam. Imam samo 4 prava prijatelja u odeljenju, ali ni oni ne shvataju da sam tužna zbog ponašanja ostalih prema meni. Ja sam smotana i nemam kondicije,ali uvek dam sve od sebe na časovima fizičkog, što njima očigledno nije dovoljno. Rekli su da sam beskorisna i da ne znam ništa. Ali ima predmeta koje ja znam,a oni ne, ali ih ja ne omalovažavam zbog toga. Jako bi mi bilo drago kada bi mi odgovorili, da mi pomognete vašim savetima.
P.S. Već sam išla kod školskog psihologa ali sam bila malo ne sigurna i nisam joj rekla baš sve što je trebalo.

SAVET: Zaista je fenomenalno to što si ti uprkos pritisku vršnjaka jako zadovoljna sobom. Tako bi i trebalo da bude i to je za svaku pohvalu! Nažalost ne samo deca, već i odrasli uvek etiketiraju i neretko izvrgavaju ruglu one koji su drugačiji od većine, a isto tako nedovoljno su glasni u zauzimanju za sebe. Jako je bitno to što imaš te prijatelje, Bilo bi jako korisno da njima kažeš da bi tebi zaista značilo i da bi mnogo cenila ako bi se oni zauzeli za tebe i stali na tvoju stranu, tj.počeli da te brane kada ostali budu pokušali da te ismevaju. To će ti pomoći da se malo bolje osećaš ali što je takođe bitno bićeš jako zadovoljna svojim prijateljima jer će se zauzeti za tebe. Isto tako, može se desiti da ti vršnjaci koji se tako loše ponašaju, smanje doživljaj i prestanu sa tim ako budu videli da nisi sama.
Što se školskog psihologa tiče, super je što si išla, ali zbog ovog što si napisala, da nisi sve rekla, predlažemo ti da odeš ponovo. Razgovori sa njim/njom ti mogu mnogo značiti. Osim što ćeš se olakšati, psiholog ti može dati korisne savete u vezi sa tim kako da se zauzmeš za sebe, kako da poboljšaš komunikaciju i ostale cake za neke neprijatne situacije.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Shutterstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.