SOS: Drugarica me blokirala

Drugarica i ja smo već u svađi gotovo dve nedelje. Znam da ništa nisam kriva jer se ona meša u moj život, a ja to ne volim. Sve sam joj otvoreno rekla, a ona se na mene ljuti i govori mi da sam ja kriva, a nisam. Blokirala me je na svim mogućim aplikacijama. Inače ja sam se početkom ove školske godine odselila u drugi grad pa je neću videti još neko vreme. Da li sam dobro postupila ili nisam? Kako da se pomirimo?

SAVET: Da bi se gradio kvalitetan odnos između prijatelja, važno je biti iskren i uvek pričati o problemima kako bi se kasnije na njima moglo raditi. Prema tome, dobro si postupila što si joj rekla šta misliš. Ipak, važan je i način na koji ljudima kažeš neke stvari, a ne samo šta ćeš im reći. Super je ako npr. nisi vikala na nju, već ako si joj normalnim tonom rekla sve što si želela. To što se ona naljutila nije baš okej od nje, bolje bi bilo da je, na primer, i ona iznela šta joj smeta kod tebe i da ste pokušale da to rešite i dogovorite se šta je najbolje da uradite. Ipak, treba i nju razumeti jer nam je svima ponekad teško da postupimo “zrelo” i da prihvatimo kritiku na svoj račun. Bez obzira na to, lepo bi bilo da se pomirite, i skroz je okej da ti budeš ta koja će preduzeti prvi korak ka pomirenju. Ukoliko te je već blokirala na društvenim mrežama, nazovi je ili joj pošalji SMS poruku. Objasni joj da ti je važna i da bi ti želela da se pomirite i popričate o vašem odnosu. Kada ti budeš načinilia prvi korak, na njoj je sve ostalo, ona treba da odluči da li želi da se pomirite i da sve bude kao pre. Nadamo se da ćete se pomiriti i da će sve biti okej, srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.