SOS: Drugarica je super kad smo same, a u školi je ne prepoznajem

Dragi Hej, imam najbolju drugaricu sa kojom idem u razred. Ona i ja se često viđamo van škole i pričamo, glupiramo se i radimo još dosta stvari. Kad smo u školi ona se druži sa drugim devojčicama, popularnim devojčicama. Meni ne smeta to što se ona druži sa njima. Meni samo smeta to što kad ja pokušam nešto da joj kažem ona me ili ignoriše ili mi kaže ,,Odstupi”. Šta da radim?

SAVET: Pošto imate dobar odnos van škole, nemoj da se ustručavaš da je pitaš zašto se tako ponaša i da joj kažeš kako ti to smeta i kako te povređuje. Zamoli je da, ako želi da se zaista družite, ne radi to. Ako ti je iskrena drugarica, trebalo bi da prestane, jer ti nisi dužna da trpiš tako nešto, niti prijatelji treba da rade takve stvari. Vrlo je verovatno da tako nešto radi samo da bi ispala kul pred tim devojčicama, što nikako nije okej. Treba da joj staviš do znanja da zbog takvih stvari može da te izgubi jer tako ne treba da se ponašamo prema najboljim prijateljima. Ako joj je vaše drugarstvo važno, trebalo bi da prestane to da radi, ali ako ipak nastavi sa takvim ponašanjem, razmisli koliko ti i dalje želiš da se družite nakon svega toga. Koliko god da je ta situacija teška, i koliko god ti ne želiš da je izgubiš, ponekad treba staviti sebe u prvi plan i razmisliti o tome šta je najbolje za tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.