SOS: Drugarica me sto puta izneverila, šta da radim?

Pišem ti prvi put, nema ko da me savetuje, a roditelje ili sestru ne smem da pitam. Moj problem je moja „najbolja drugarica”. Tako ćemo je nazvati, ali zapravo nije mi uopšte drugarica. Upoznala sam je u 2. razredu kada se doselila kod nas u odeljenje. Zbližile smo se i postale dobre drugarice. Svaku tajnu sam delila sa njom, a ona je svima otkrivala, mirile smo se sto puta, a ona je nastavljala po starom. Kad god mi je bilo teško, nije bila uz mene. I jednostavno je dvolična. Traži da se pomirimo, šta da radim? Hvala vam puno unapred 😊💜

SAVET: S obzirom na to da se tako osećaš u vezi sa njom, i da ste već pokušavale da se mirite, a očigledno nije uspelo, najbolje bi bilo da se malo distanciraš od nje. Pogotovo ukoliko tajne koje su tebi važne nisu bezbedne sa njom, i ako osećaš da ne možeš da računaš na nju u teškim trenucima. Biraj prijatelje u čijem društvu se osećaš prijatno i bezbedno da pričaš o čemu god želiš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.