SOS: Drugarica odaje moje tajne

PROBLEM: Imam 11 godina, kao i moja drugarica i imam veliki problem! Mislim da ona odaje moje tajne! Rekla je celoj školi da sam se zaljubila u njenog kuma. Sad cela škola bruji o tome. Još kad smo krenule u školu, rekla je da sam se zaljubila u jednog sedmaka koji ide u razred sa mojim drugom. Neko mi je rekao da je moja BFF otkrila ko je moja prava simpatija. A ona sve poriče. Ne znam šta da radim?
Jelena

SAVET: Evo nekoliko rešenja. Prvo, kaži joj da ti je veoma stalo do nje i da želiš da ostanete najbolje prijateljice, ali tvoje tajne ne sme da odaje drugima. Sačekaj da vidiš kako će reagovati. Možda ti se izvini, a ukoliko opet učini istu stvar, jednostavno se udalji od nje. Drugi način je da nikome ne govoriš svoje tajne. Treći, koji nije skroz drugarski, ali za tebe je dobro da ga imaš, jeste da se poveravaš drugarici koja se tebi poverava. Ukoliko ona oda tvoju tajnu, i ti ćeš njenu. Ovo su neka rešenja, a verujemo da ćeš i sama naći još poneko koje čuva tvoje tajne i prijatelje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.