SOS: Drugarica pokušava da mi preotme simpatiju

PROBLEM: Dragi Hej najbolji si časopis na svetu, stalno mi pomažeš i nadam se da ćeš mi i sada pomoći jer mi je baš hitno potrebna pomoć. Pa ovako: dopisujem se sa jednim dečkom, stalno se dopisujemo i mnogo mi prijaju sve te poruke 24/7 .Ja sam sve to ispričala drugarici i ta drugarica je počela da mu piše, i da se raspituje da li on ima devojku. Mene je to jako pogodilo, i razgovarala sam sa njom oko toga, i ona kaže da je to samo htela da proveri da li me taj dečko voli i da li je zainetersovan za mene. A naravno da jeste jer je to pokazao na razne načine i dopisujemo se non-stop. On joj je u toj poruci odgovorio “Imam devojku ali isto kao da je nemam jer se stalno svađamo”, ona je na to odgovorila “Pa hoćeš li raskinuti?”, a on je napisao “Pa ako se budemo svađali naravno da hoću”. Mene je mnogo pogodilo što je taj dečko njoj komentarisao sliku i rekao joj da je prelepa, ona se mnogo zahvalila. Sledeći dan on je video u jednom kafiću i rekao da je presavršena, a ona meni napisala poruku “Lep ti je momak uživo”, mnogo me to povredilo i mnogo sam plakala, čak sam i mislila da izvršim samoubistvo zbog toga, ali sam shvatila da to nije rešenje, jer ne treba da se sekiram oko takvih osoba. Molim vas dajte mi neki savet, pomozite mi!

SAVET: Naravno da to nije rešenje, niti ikad i treba da pomišljaš na samoubistvo. U životu ćeš se još susretati sa problemima i razočarenjima, i treba da naučiš da se boriš sa njima koliko god neprijatno ponekad bilo. Ne možeš biti sigurna da li tvoja drugarica govori istinu, niti možeš biti sigurna šta se tu zapravo desilo. Možda mu se jeste javila zbog tebe, pa joj se dopao, ne mora da znači da mu se javila sa ciljem da tebe povredi. Iako ste već pričale o tome, predlažemo ti da popričate još jednom, da je ponovo pitaš da li joj se sviđa, i ako nastavi da govori da je sve to uradila zbog tebe (a čak ako kaže da joj se i sviđa), reci joj kako se osećaš loše zbog toga, pogotovo zato što si ti bila prva koja je stupila u komunikaciju sa njim. Pokušajte da zajedno smislite neko rešenje, da se dogovorite oko toga, ako je moguće da se ne svađate i slično. Što se njega tiče, uopšte ne mora da znači da je to što ti je drugarica o njemu rekla istina. Ti ne možeš biti sigurna da je on njoj to rekao samo na osnovu njenih reči – postoji mogućnost da je ona, ako joj se on ipak sviđa, rekla da je on to rekao iako možda nije. Ipak, bilo kakvi zaključci o tome se vrlo nesigurni, jer tu su i te druge stvari (njegovo komentarisanje slike i sl), pa ti predlažemo da se osloniš i dalje na komunikaciju sa njim i na njegovo ponašanje prema tebi. Nastavi da se dopisuješ sa njim i vidi da li se nešto u tom smislu između vas promenilo, te da na osnovu toga zaključiš da li je on i dalje „zagrejan“. Ipak, napominjemo ti da će se ponekad događati da ti ljubav ne bude uvek uzvraćena, ili da nekad prosto ne možeš da imaš osobu koju želiš, i da to nije razlog za očaj, jer je to sastavni deo života, i tad treba da se okreneš drugim stvarima kako bi skrenula sebi misli sa toga. Nakon toga će ti se svideti već neko drugi i biće okej. U svakom slučaju, mi ti želimo svu sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.