SOS: Drugarica se dopisuje sa nepoznatim likom

Dragi Hej, bojim se da ovo ispričam bilo kome, jer neću da moja drugarica nastrada. BFF mi se pohvalila da se dopisuje sa nepoznatim likom preko TikToka. Rekla mu je ime, koliko godina ima, u koju školu ide, koji je razred, gde živi, gde izlazi… kad nešto neće da mu kaže, on joj govori da ga ona ne voli, da ga ne voli kao on nju, naljuti se… Ona se zaljubila u tog dečaka, a mene ne sluša kada joj govorim da je to opasno i da to može da bude bilo ko, čak i neko odrastao. Šta da radim?

Savet:  Ovo je trenutak kada moraš izabrati između pravog i teškog puta (na kome rizikuješ da se drugarica naljuti na tebe) ili lakog rešenja (u kome ćeš sigurno zadržati drugaricu, ali će ona možda upasti u ozbiljne nevolje). Nažalost, ovakve odluke nas čekaju celoga života.

Već si razgovarala sa drugaricom, skrenula joj pažnju na opasnosti, ali ona misli da preteruješ. Niko ne zna da li je zaista tako ili se tvoja drugarica sada nalazi u opasnosti. Zato bi trebalo što pre da kažeš nekome od odraslih, svojim, a i njenim roditeljima, koji će moći da provere sa kime se ona dopisuje i da li je ta prepiska bezbedna. Istina, drugarica će se možda naljutiti na tebe i misliti da si izdala njeno poverenje, ali nije tako. Kada je prođe prva ljutnja, pokušaj da joj objasniš da si se uplašila za nju i da si pokušala da je zaštitiš. Ne možemo ti garantovati da ćete i dalje biti BFF, ali jedno možemo: cela redakcija Hej! bila bi ponosna da ima baš takvu prijateljicu.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.