SOS: Drugarica se naljutila na nas dve zbog najveće gluposti!

Dragi HEJ! čaaopisu, imam jedan problem. Moje dve BFF i ja smo napravile grupu na Fejsbuku u kojoj možemo da se dopisujemo. Stavile smo nadimke i onda je jedna od BFF počela da ih menja u neke druge koje se nama ne sviđaju. Smejale smo se, ali je ona u jednom trenutku napisala ‘Bajbaj” i napustila grupu. Pitala sam je šta joj je jer mi je bilo čudno što napušta grupu. Ona je rekla da je napustila jer nije po njenom, dakle naljutila se na nas jer joj nismo dale da nam menja nadimke. Naljutila se zbog najveće gluposti na svetu. Mi ne znamo šta da radimo, jer nam je mnogo stalo do nje, a opet ne želimo da uvek bude po njenom jer posle može da nas iskoriśćava. Help.
P.S. molim te da odgovoriš na sajtu jer ne mogu da čekam da izađe sledeći HEJ!

SAVET: U pravu si, to zaista nije jak razlog da se tako ponaša i da se ljuti na vas. Pokušajte da popričate s njom o tome, i recite joj to što si ti rekla nama: recite da vam je stalo do nje i da ne želite da se svađate s njom oko sitnica, vaše prijateljstvo nije vredno toga. Objasnite joj zašto vam se ti nadimci ne dopadaju, i recite da očekujete da ispoštuje vaše želje oko toga, da tako prijatelji postupaju, i da biste vi nju ispoštovale oko tako nečeg, da bi bilo dovoljno da jednom kaže da joj se neki nadimak ne dopada, da biste sa tim prestale. U drugarstvu nije poenta da bude onako kako neko od vas kaže, već da svi zajedno uživate u vremenu koje provodite zajedno i u svemu što delite. Trebalo bi da se brzo odljuti.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.