SOS: Drugarica se okrenula lošem društvu

Dragi Hej,dugo te već pratim i nadam se da mi možeš pomoći. U mojoj školi mi imamo 2 smene. Jedna, u kojoj sam i ja, je da tako kažem normalna za decu uzrasta 12-14 god,ali se dečaci i devojčice baš i ne druže. A druga, druga je divlja, tamo deca puše cigare, svakodnevno piju alkohol i neki se i drogiraju. Moja BFF je na letnjem raspustu počela da izlazi svaki dan i počela da se druži sa tom decom. Ne kažem, ima i dobre dece, ali većinu čine oni drugi. Ja tu decu iz suprotne smene ne gotivim i ne družim se s njima, a i ne mogu da izlazim svaki dan zbog škole. Moja BFF se više okrenula njima nego što je sa mnom i to mi smeta. Par puta sam joj indirektno rekla to, ali me očito nije shvatila ozbiljno. Ja nju poznajem stvarno dugo i ne želim da odustanem od nje. Molim vas pomozite mi.

SAVET: Pričaj s njom otvoreno o tome. Ako indirektno skretanje pažnje ne funkcioniše, reci joj da ti nedostaje i da bi želela da provedeš više vremena sa njom. Ipak, imaj na umu da to što se druži sa još nekim, ne mora da znači da će prestati da se druži sa tobom. Ali ako se plašiš da bi moglo tako da se završi, definitivno je vreme da joj kažeš. Možeš i da joj kažeš da si zabrinuta kako će to drugo društvo uticati na nju, ali nemoj da insistiraš na tome da se ne druži sa njima, jer je taj izbor na njoj. Ono što ti možeš jeste da je češće zoveš da provodite više vremena zajedno, da zajedno učite ili radite nešto zabavno. U pravu si, to koliko se dugo družite i dobro poznajete, definitivno nije vredno odustajanja zbog drugih! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.