SOS: Drugarica se ponaša neprimereno

PROBLEM: Dragi HEJ! imam problem sa drugricom. Pre smo bile nerazdvojne, a sada retko kada i pričamo. Problem je što ona ima manjak samopouzdanja iako to ne želi da prizna. Jednom mi je rekla da se boji da ću je ostaviti i da se zato druži sa drugima, iako ih stalno ogovara. Zbog toga joj ne veruje skoro ni jedna devojčica. Drugi problem je što ona misli da sam lepša od nje te je ne mogu shvatiti. Ona misli da je ružna i debela i kada joj neki dečak kaže da ima veliku pozadinu ona se oduševi i odmah bi htela da bude sa njim. To već znaju svi dečaci  i iskorišćavaju je tako što je udraju po zadnjic. Ona misli da se tako sprijateljila sa njima, mada mi je drug rekao da je svi ogovaraju i govore da je ku***. Ja sam joj to sve rekla i ona je plakala. Posle se malo smirila, ali ona opet počinje da radi sve isto kao pre. Poslednjih dnaa je u školu dolazila u sa velikim dekolteom i uvek spusti pantalone da joj se vidi donji veš. Jednom sam joj rekla da podigne farmerke, a ona se samo nasmejala. Već sam pričala sa njom u vezi svega i ona je rekla da će sve biti ok…. kasnije mi je drugarica rekla da mi ona više neće prčcati kada se bude sastajala sa dečacima i da je tako problem rešen. Molim te pomozi mi ne znam da li da se borim za prijateljstvo ili da odustanem, pošto sam mnogo pričala sa njom, a ona i dalje ništa ne menja u svom ponašanju. Molim te odgovori mi na sajtu pošto živim u Nemačkoj i ne mogu kupiti Hej.
P.S najbolji ste❤❤❤❤

SAVET: Ti si već u više navrata pokušavala na jako lep način da pričaš sa njom i da joj skreneš pažnju na ponašanja koja su problematična. Ipak, ona ne odustaje od onog ponašanja koje smatra ispravnim u ovom trenutku. Ti tu ništa više ne možeš da uradiš. Ako baš želiš, možeš probati da još jednom popričaš sa njom o tome i da joj skreneš pažnju na to da sa tim ponašanjem gradi jako ružnu reputaciju. No, sumnjamo da će to rešiti problem. Stoga, možda bi bilo bolje da se malo udaljiš, ako već uviđaš da je jaz među vama sve veći i da nemate više toliko zajedničkih interesovanja ali i vrednosti.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.