SOS: Drugarica sve zeza i to već počinje da smeta

Zdravo HEJ, imam jedan problem koji ne mogu da rešim, pa sam odlučila tebi da se obratim. Imam jednu drugaricu koja je prema meni dobra ovako, ali u školi nije tako.U školi me uvek zeza i to me malo nervira. Ne znam zašto to radi. Kada je nazovem i kada odem kod nje mnogoo je drugačija nego u školi. Učinila bi sve za mene. A u školi sve zeza za nešto. Ne znam šta da radim, molim te pomozi mi.

SAVET: Deluje kao da možete da bude dobre prijateljice ako bi ona ispravila to svoje ponašanje koje tebe nervira. Sledeći put kada budete bile nasamo, pitaj je zašto to radi, zašto se tako ponaša i da li postoji tačno određen razlog da to radi pred drugima. Kaži joj da ti je stalo do vašeg prijateljstva i da želiš da se družite, ali joj objasni da ti smeta njeno ponašanje i da se osećaš jako loše kada to radi, reci joj da bi želela da prestane sa tim i da se prema tebi pred drugima u školi ponaša kao i kada ste same. Ako je predana vašem prijateljstvu koliko i ti, ispoštovaće tvoju želju.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.