SOS: Drugarica me u svemu kopira

Imam drugaricu koja me u svemu kopira. Sve što ja kupim mora i ona, sve što ja instaliram na telefon mora i ona, šta da radim po tom pitanju?

SAVET: Prvo razmisli da li si sigurna da zaista to radi da bi te kopirala, ili iz nekog drugog razloga. Ako si zaista sigurna da je to tako, i ako ti toliko to smeta, popričaj sa njom. Nemoj odmah da je napadaš, već joj prvo reci da si to primetila i da te zanima da li si u pravu, i reci joj da ti to smeta i da nema potrebe za tako nečim, zamoli je da prestane. Ono što je važno jeste da daš sve od sebe da razgovarate normalnim tonom i da prodiskutujete o tome na miran način, jer postoji velika verovatnoća da bi razgovor na tu temu mogao da izazove raspravku između vas, ili da se kasnije i posvađate. Ako ste dobre drugarice, to zaista nije vredno svađe i kvarenja vašeg odnosa. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

  1. Imala sam isti slucaj, cak mozda i gori. Drugarica je kupovala sve isto sto i ja… Iste olovke, rezace, istu jaknu, cizme, kapu, pa cak je i pravila kikice kad ih i ja napravim… Ovo je sve bilo u 4. razredu i mnogo me je nerviralo, cak sam i bila ljuta na nju duze vreme. Medjutim, tad smo bile male i nismo razumele neke stvari i danas mi je to presmesno kad se setim sta je sve radila a da sam se ja za to ljutila.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.