SOS: Drugarice me ignorišu

Moja naj drugarica i ja bile smo BFF do početka sedmog razreda. U sedmom je u odeljenje došla jedna nova devojka, pa smo se nas dve sprijateljile s njom. Sada je i ona u našoj ekipi. Ali u poslednje vreme one me ignorišu. Ne žele da me čekaju kada idu na odmor. Kada im priđem, one kao da me ne vide. Dok ona nije došla, ja sam prva znala sve tajne svoje naj drugarice. Ali sada se i to promenilo, jer sve saznajem poslednja. Molim vas pomozite mi, ne želim da izgubim najbolju prijateljicu.

SAVET: Predlažemo ti da popričaš sa njima. Najbolje je da prvo svoju najbolju drugaricu “uhvatiš” nasamo i da je pitaš da li je sa vama sve okej. Kaži joj da ti se čini da te malo isključuju iz društva i da te zanima da li ti se samo učinilo ili je to zaista tako. Reci joj sve što osećaš i što te muči, i zamoli je da bude iskrena prema tebi i da kaže šta ona misli. Pitaj da li si uradila nešto što je nju ili ovu drugu drugaricu povredilo, i ako jesi, da li možeš to da ispraviš. Pokušajte da se dogovorite i da vidite da li i dalje možete sve tri da zajedno funkcionišete kao prijateljice. Na osnovu toga procenićeš šta je najbolje da sledeće uradiš (npr. da porazgovaraš sa tom trećom drugaricom ili slično). Ukoliko to ne prođe baš najbolje, i ukoliko razgovor ne pomogne, onda verovatno nije do tebe. Prijateljstva se ponekad samo okončavaju, i to je sastavni deo odrastanja. Ponekad je bolje okončati odnose ukoliko nisu više funkcionalni kao pre. Čak i ako se desi da više ne ide druženje sa njima, iako ti sve to možda deluje pomalo strašno, biće sve u redu i naći ćeš prijatelje sa kojima ćeš moći da se družiš i deliš tajne. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.