SOS: Drugarice me ne vole zbog simpatije

PITANJE: Dragi Hej, ja bih da podelim moj problem sa vama. Pre 2 meseca sam se zaljubila i naravno mojim najboljim drugaricama rekla tu tajnu, one su se smejale. Ja sam prišla tom dečaku i rekla mu, on se nasmešio. Svi su ga zezali i počeo je da se ljuti. Dala sam mu neku poruku i lančić, on je to bacio. Bila sam tužna i uplakana… Posle nedelju dana ostala sam bez prijateljica, rekle su mi “postala si drugačija, mi ne postojimo u tvom životu. Samo misliš o njemu. Dok se ne promeniš, nećemo ti se obraćati.” Hej, ja samo želim da bude sve kao pre i da mi taj dečak ostane simpa. Da li mi možete dati savet?

SAVET: Super je što ti se sviđa i svaka čast za hrabrost da mu priđeš! Ipak, sledeći put pokušaj da budeš možda malo suptilnija, u smilsu da ga “uhvatiš” kad je sam i kad ne može niko sem vas da čuje o čemu pričate i šta si mu to rekla. Što se tiče odnosa sa drugaricama, prvo razmisli o tome da li si se možda stvarno promenila nešto u ponašanju prema njima. Ukoliko jesi, razmisli da li bi mogla da to promeniš. Međutim, čak i ako nisi, a želela bi da stvari vratiš na staro, možeš pokušati da porazgovaraš sa drugaricama o tome. Probaj da ih pitaš šta je to tačno što im smeta, pa da zajedno ustanovite da li je to stvarno tako i da li biste i na koji način mogle da sredite odnos. Budi iskrena sa njima i reci sve što osećaš, da ti nedostaju i da ne bi trebalo da se svađate oko takvih stvari. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.