SOS: Drugarice su me otkačile

Dragi Hej, želela bih da podelim ovo sa tobom u nadi da ćeš me posavetovati. Naime, skoro su me drugarice otkačile. U početku je sve bilo super, dužile smo se, bile bliske, pričale stalno… u poslednje vreme su počele da me izbegavaju, a jedna čak i da me zeza. Osećam se da sam ja kriva za to, da sam prouzrokovala to. A sada kad vidim da ne žele da se druže više sa mnom, htela sam da započnem prijateljstvo sa dečacima, ali se bojim da im nisam zanimljiva i čak se stidim da pričam sa njima jer ne znam da li sam prijatna kao osoba i kao prijatelj. Plašim se ponovog neuspeha i da će me ponovo neko otkačiti.

SAVET: Ukoliko ti je stalo da se družiš sa tim devojčicama, probaj da pričaš sa njima i da vidiš zbog čega su ljute. Ukoliko misliš da si ti kriva, probaj da se izviniš za to što si uradila i da probaš još jednom da se družiš sa njima. Ukoliko to baš ne ide, a ti dečaci ti odgovaraju za druženje, probaj da upadneš u njihovu ekipu. Ne možeš znati da li ćete odgovarati jedni drugima dok ne probate, i zato nemoj previše da se preispituješ oko toga i da se mnogo plašiš. Da bi znala ko ti najviše odgovara, treba da probaš da se družiš sa više ljudi. Ipak, savetujemo ti još jednom da ne odustaješ od prijateljstva previše lako i da probaš da izgladiš odnose. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.