SOS: Društvo, kilogrami i matura

Ovako… Do sada sam imala previše problema, ali ovaj me najviše muči. Imam 14 godina i sledeće godine završavam osnovnu školu. Idem u odeljenje u kojem je  većina osoba loši i bezobrazna. Imam svega pet pravih prijatelja iz odeljenja. Imala sam druga sa kojim sam se družila 10 godina, išli smo zajedno u vrtić, idemo u isti razred, a i komšije smo. Družili smo se mnogo lepo, ali onda smo došli u 5. razred i neke osobe su na njega uticale veoma loše i promenio se prema meni, tako da se više ne družimo i zbog toga mi je veoma žao. Dakle shvatli ste do sad da mislim da su osobe iz mog odeljenja jakološe!!! A bliži se matura. Većina njih se već dogovara ko će s kim da bude par, ali ne i ja. Znam da je možda rano, ali lepo je znati da imaš nekog za taj dan. Mislim da mene niko neće pitati. Imam 2-3 drug,a ali oni hoće da idu sa drugim devojkama. Mislim da nisam dovoljno lepa i zgodna. Mislim da sam debela, imam veliku zadnjicu i butine, imam 63 kg, a sve devojčice iz mog odeljnja imaju manje kilograma. Sve mi to smeta. Skoro me je jedna devojčica uvredila na jednom lajvu na insta rekavši da će meni haljina na maturi pući jer sam debela. Mislim da zbog toga niko i neće da me pita da mi bude par. Imam više muških prijatelja, ali oni su većinom stariji i zato ne mogu da mi budu pratioci.Šta da radim? Mislim da ulazim u depresiju zbog svega ovoga.

SAVET: Sasvim je razumljivo da te ovo pitanje oko mature opterećuje. Svi smo mi prošli kroz to na manje više sličan način. Na kraju, kada sve prođe shvati se da se oko toga dizala prevelika buka, a da je na kraju dana bilo najmanje bitno sa kim si išla na maturu. Daleko je bitniji provod i druženje te većeri. Ukoliko te sve to baš opterećuje, kao što se čini, možeš probati da sa nekim od drugara diskretno o tome popričaš. Takođe, možeš probati opet da uspostaviš kontakt sa tim drugom sa kojim si se pre tako lepo družila. Na kraju, svi će imati pratioca, tako da to u tom smislu ne bi trebalo da te brine, ali ako je tebi draže da što pre saznaš sa kim ćeš ići, probaj i ti sama malo da iniciraš razgovor sa nekim na tu temu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.