SOS: Društvo stalno priča kako smrdim

Drgai HEJ! hvala ti što mi svaki put odgovoriš i pomogneš sa nekim problemom, imam opet jedan, naime moje društvo stalno priča kako smrdim, ne znam zašto iako održavam higijenu, bukvalno se tuširam gotovo svaki dan, koristim i dezedorans i parfem, ali i dalje se nađu iste izjave To me svaki put povredi, a ne bih da uplićem odrasle u ovo jer mi je prvo glupo da to kažem roditeljima, a drugo mislim da ovo nije neki preveliki problem pa da moraju odrasli da budu upućeni u to. Ne znam kako da steknu utisak da ne smrdim i ako je istina, kako je uopšte moguće da smrdim kada mi je higijena na prvom mestu.

SAVET: Vršnjaci nekada umeju da budu baš zlobni. Komentari koje daju često ne moraju da imaju ikakve veze sa istinom jer ponekad komentarišu sa idejom da nekog ismeju ili povrede. S obzirom na to da si ti navela da se ti svakog dana tuširaš, kao i da koristiš antiperspirant, mi sumnjamo da je ta njihova izjava realna. Pre će biti da je u pitanju čisto zezanje. Ti možeš probati da kuliraš kada to pričaju i da im ne pridaješ značaja, ali ipak ako se takvi komentari nastave ili čak pogoršaju, onda će biti neophodno da o svemu obavestiš roditelja kako bi oni preduzeli dalje korake. Ponekad je tanka linija između šale i maltretiranja, a mi nikako ne bismo želeli da te njihove neumesne šale prerastu u maltretiranje i verbalno nasilje. Zbog toga ti savetujemo da, ako vidiš da se situacija ne menja ili da se pogoršava, obavezno obavestiš odrasle kako bi ti pomogli da rešiš ovaj problem sa vršnjacima.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.