SOS: Dugotrajna kazna 

PROBLEM: Imam 13 godina. Pre godinu dana mama i tata su mi ukinuli sve moguće stvari – facebook, telefon, trening, rođendane kod drugarica i drugova. E sad, na raspustu sam nabacila koje kilo i to mi se uopšte ne sviđa. Želela bih da se vratim na trening ali ne znam kako? Pa ako biste mogli da mi pomognete, hitno je!

SAVET: Roditelji verovatno imaju nekakav razlog za kažnjavanje. Dobro bi bilo da ponovo pokušaš da razgovaraš sa mamom i tatom oko stvari zbog kojih si kažnjena. Pretpostavljamo da su u pitanju školske obaveze, izlasci, itd. Napravite novi dogovor i rokove za očekivane rezultate i, ako vide da se trudiš da postigneš to što ste se dogovorili, možeš ih zamoliti da ti postrepno vraćaju stvari u kojima uživaš (trening, telefon, facebook, itd), kao vid nagrade. Do tada brigu o svom izgledu i vežbanju možeš sprovoditi u kućnim uslovima. Tu ti mogu pomoći i video-materijali na internetu koji su prilagođeni za kućno vežbanje. Uz malo korigovanje ishrane (smanji slatkiše, peciva, gazirana pića) brzo ćeš skinuti tih par kilograma. Time ćeš biti srećnija i sa više snage ćeš moći da se suočiš sa novim izazovima.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredile: Sanja Matasić i psihoterapeut Tanja Dobrić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.