SOS: Dvoumila sam se oko smera za srednju i sad se brinem

Dragi Hej, imam veliku nedoumicu, pa bih volela da mi odgovoriš. Sada krećem u prvi razred gimnazije, dvoumila sam se oko smera, ali sam ipak upisala društveno-jezički, ni sama ne znam zašto. Takmičim se i iz srpskog i iz informatike i ta dva predmeta jako volim, ali se plašim da me profesor neće pustiti na sekciju programiranja jer sam, kao što sam i rekla upisala sam društveno-jezički smer. I još jedno pitanje – da li ću moći da studiram prirodne nauke sa smerom koji sam upisala? I kako da spremam više matematiku, s obzirom na to da želim prirodni faks? Unapred hvala na odgovoru!

SAVET: To ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa smerom, i slobodno popričaj sa profesorom oko toga. Sekcije bi trebalo da su otvorene bez obzira na to koji smer pohađaš. Što se tiče faksa, moći ćeš da upišeš smer koji god budeš htela jer će ti sve zavisiti od prijemnog i uspeha iz škole. Tako da nemoj da brineš oko toga. Što se matematike tiče, ako te to već toliko zanima, trudi se i uči kako u školi, tako i van nje. Možda možeš da se raspitaš za neke dodatne časove iz matematike, a takođe i možeš da učiš i preko interneta. Sada na netu imaš i različite snimke sa objašnjenjima različitih oblasti iz matematike, a možeš da preuzmeš i različite zbirke zadataka, samo sve to potraži. Želimo ti sreću od septembra u školi!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.