SOS: Glavni u školi

Ovako, pre svega ne bih da bude označeno ko je napisao ovaj mejl jer je stvar privatna. Imam problem sa jednim dečkom koji je najbolji prijatelj moje najbolje drugarice. Krenula sam u srednju školu i stvarno se nisam fokusirala na ljubav već na prvi utisak i sve što ide uz to. On je postao glavni u školi i upoznala sam ga, svaki dan mi se javi, pričamo i ponekad mi se javi na društvenim mrežama, ali problem je u tome što je on takav sa mnogo devojaka i što on ne može da se posveti jednoj osobi. Drugarica mi kaže da se on ponaša drugačije prema meni, a i ja sam primetila da kad god pogledam ili pričam sa nekim drugim on tu upadne, ali opet neko razmišljanje me dovodi do toga da on ne bi hteo ništa sa mnom… Stvarno ne znam šta da radim, a nisam spremna da se borim za neku osobu koja to ne zaslužuje… stvarno mi treba pomoć!

SAVET: U pravu si što si oprezna oko toga kako tumačiš njegovo ponašanje, kao i oko odlučivanja o sledećim koracima koji se njega tiču. Ukoliko uviđaš da je takav sa mnogo devojaka, jasno je zašto si nesigurna oko toga šta on prema tebi oseća. Tačno je da njegovo ponašanje na momente deluje kao da je zainteresovan, ali s obzirom na druge aspekte njegovog ponašanja – to može biti znak i da to radi samo zato što mu je zanimljivo. Da bi proverila šta je tačno u pitanju, predlažemo ti da mu na neki način suptilno nagovestiš da si ti zainteresovana, i da vidiš da li će to imati ikakvog uticaja na njega, da li će dovesti do neke promene u njegovom ponašanju. U principu, možeš da uložiš neki minimalni trud i da ispratiš da li će on na to pozitivno odreagovati i uzvratiti na isti način. Ako primetiš da je to uspelo, da pokazuje veću naklonost prema tebi nego prema tim drugim devojkama, to ti može biti znak da je spreman za nešto više. Ukoliko ipak nastavi da se ponaša kao i do sad, verovatno te tvoj osećaj ne vara kada kažeš da misliš da nije zainteresovan. U tom slučaju, probaj da se malo distanciraš od njega kako bi te prošao taj osećaj koji imaš u vezi sa njim, pogotovo ako nisi baš raspoložena za “igrice” i slično. Skroz je ok da tako postupiš, jer je važno da paziš na sebe i svoje potrebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.