SOS: Hoću da počupam obrve, kako da kažem mami?

Dragi Hej, imam 12 godina, u februaru punim 13 i idem u 7. razred (pošla sam godinu pre). Moja mama nije mnogo stroga, ali verujem da će mi se smejati ili mi neće dopustiti da to uradim. Naime ja hoću da počupam obrve. Nema tu šta previše da se čupa, samo dlačice koje rastu, da kažem, ispod obrva i malo između obrva da mi se ne bi skroz spojile. Skoro sve moje drugarice imaju sređene i lepe obrve. Ja bih otišla kod kozmetičara i zanima me da li je još uvek prerano i kako da pitam svoju mamu?

SAVET: Ne postoji određeni trenutak kada treba da počneš da čupaš obrve, već to treba da uradiš kad osetiš potrebu. Tvoja mama ti se neće smejati jer i sama zna da rasteš i da se, samim tim, neke stvari menjaju. Zato treba da popričaš sa njom o tome. Uhvati trenutak kada ste same i reci da želiš da je nešto pitaš, i zatim pokreni tu temu oko obrva. Pitaj je šta ona misli o tome i reci kako bi ti želela da ih samo malo središ. Nema razloga da ti bude neprijatno oko toga, veruj nam. Može ona npr da ode sa tobom kod kozmetičarke. U svakom slučaju, samo pokreni sa njom razgovor na tu temu, mama će već znati šta da kaže i uradi. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.