SOS: Hoću da znam na čemu sam sa njim

Ćao dragi Heju! Imam problem i nemam odgovor za to, a nadam se da ćete mi vi pomoći da ga otkrijem. Svidela sam se jednom dečku iz susednog odeljenja još u novembru prošle godine. Moj najbolji drug se druži s njim i ide s njim u razred, pa mi je taj drug to otkrio nakon dužeg vremena. Tako sam se s tim likom počela da se dopisujem preko Snapchata, sasvim spontano. Međutim prestali smo vrlo brzo jer sam znala da je u kontaktu sa bivšom, koju po pričama njegove drugarice, “još voli”. Međutim, posle tog prekida kontakta prošlo je dosta vremena, a on je počeo da mi se sviđa. On je mom drugu pričao kako mu nedostaje dopisivanje sa mnom, i da može, vratio bi vreme, i da mu se sviđam i dalje, a glupo mu je da mi se javi opet. Međutim, moj drug je to ponovo krio od mene, pa mi je kazao tek nakon mesec dana. Taj lik se u međuvremenu mirio sa curom, pa su bivali u vezi pa ponovo izašli iz veze i šta ja znam, a on je mom drugu rekao da je ne voli, međutim, opet nisam sigurna jer njegova drugarica mi je prenela drugu priču. Skoro mi je ponovo poslao da sakupljamo streak na Snapchatu, i prestali smo brzo. Ova igra mi se uopšte ne sviđa, nemam odgovora. Ali kad me vidi, nekad me baš ono gleda, a nekad se kao ja pravi nezainteresovan, jer ja njega apsolutno ignorišem. Šta da radim? Nekako mi je dosta ove igre, hoću da znam na čemu sam.

SAVET: Razumemo da si zbunjena i nesigurna po pitanju toga šta treba da uradiš, ali ti savetujemo da se ne oslanjaš mnogo na to šta ti prenose tvoji ili njegovi prijatelji, jer je to ipak informacija iz “druge ruke”, i nekad se desi da kada drugi ljudi prenose ono što su čuli ne prenesu baš onako kako je zaista rečeno, već nešto dodaju ili izostave. S obzirom na to da kažeš da ti je dosta “igrica”, nemoj tome doprinostiti tako što ćeš ga ignorisati, jer tek time nećeš nista rešiti. Možda je i on stidljiv i nesiguran, i možda uopšte od tebe ne dobija bilo kakve znake da ti se dopada, a koji bi mu olakšali da “krene u akciju”. Ukoliko ti se dopada, nemoj čekati da se samo on tebi javlja, već skupi hrabrost i javi se ti njemu. Najbolje je da od njega čuješ šta oseća i da li mu se dopadaš, da li bi želeo da budete zajedno itd. Ne moraš baš odmah da mu se javiš sa tom pričom, već možeš krenuti nekim laganijim razgovorm. Ali ako primetiš da s njegove strane postoje simpatije i da bi on želeo nešto sa tobom, slobodno ga pitaj sve što te muči, da bi bila sigurna da li želiš u to da ulaiziš. Kad budeš pred sobom imala informacije za koje si sigurna da potiču od njega a ne od drugih, znaćeš na čemu si i kako dalje da donosiš odluke.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.