SOS: Htela bih da budem holivudska ili Disney zvezda

Imam veliki problem. Htela bih da budem holivudska ili Disney zvezda, ali ne znam kako da počnem. Sad ću u šesti razred. Ocene su mi odlične. Htela bih da upišem srednju školu u Los Anđelesu, ali se bojim da je to sve samo san… Treba mi vaš savet.

SAVET: S obzirom na veliku udaljenost od Amerike, realizovanje tvoje zamisli bi bilo prilično teško. Da bi uopšte mogla da dođeš do tog koraka da pohađaš tamo srednju školu, potrebno ti je da prikupiš mnogo papira kako bi aplicirala za vizu bez koje ne možeš da uđeš u državu. Takođe, morala bi da polažeš ispit iz stranog jezika, da prevodiš sva dokumenta na engleski jezik i slično. Međutim, čak ni to nije garancija da bi dobila vizu koja ti je potrebna da bi tamo živela. Sem toga, čak i kada bi je dobila, bilo bi jako komplikovano pripremiti sve papire koji su potrebni da bi tamo upisala srednju školu, bilo bi ti potrebno mnogo novca i morala bi da imaš mesto gde bi živela, što znači da bi neko od odraslih morao biti sa tobom i slično. Takođe, pod znakom pitanja je i to da li bi uopšte mogla da dođeš do toga da se oprobaš kao glumica tamo. Predlažemo ti da, ako već imaš želju za glumom, razmisli o tome da upišeš neki kurs glume i da kreneš da se baviš time dok si ovde. Mnogo je realnije i lakše da pokušaš ovde da postaneš glumica, da glumiš u pozorištima, možda kasnije i u nekim serijama i sl. Takođe, kada budeš u srednjoj školi, postoje programi razmene učenika, pa bi mogla npr. jednu godinu da provedeš u Americi i da tako usavršiš jezik i naučiš nove stvari. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.