SOS: Imam dečka koga volim, ali drugi momak mi mami osmehe

Imam 23 godine već 3,5 godine sam u vezi sa dečkom kojeg jako puno volim i verujem da je on moja srodna duša. Ali više od godinu dana jedan dečko, koji je prvenstveno veoma lep, me posmatra, raspituje se preko zajedničkih prijatelja za mene, gleda me nežnim pogledom i stalno je blizu. Ja kada ga vidim ne mogu da skinem osmeh sa lica, počinjem da drhtim i znojim se, naravno i ja njega pogledam. Do sada nismo nijednom pričali. Kada me vidi sa mojim dečkom, odmah se udaljava od nas. Prvi put kada me je video sa dečkom, on je odmah našao devojku sa kojom se pojavio ispred mojih očiju, ali i tada je ponovo gledao u mene. Drugarica mi kaže da je on zaljubljen u mene ali da se povukao jer je video da imam nekog pored sebe. Problem (ako se tako može nazvati) je to što on meni ne izlazi iz glave (još pogotovo kada čujem pesmu koja je išla kada je on prvi put pitao za mene), što mi mami osmehe, što mi nije svejedno kada prođe pored mene. Zbunjena sam jer ne znam da li on možda nešto oseća prema meni ili ne? Plus imam utisak da povređujem i svoga dečka jer on vidi na koji način taj dečko mene gleda iako ja pokušavam da se ponašam “normalno”, kada on prođe.

SAVET: Ti si jedina koja situaciju može da reši. Razmisli prvo o tome šta osećaš prema svom sadašnjem dečku, da li su emocije prema njemu i dalje jake kao i na početku veze, da li ti je lepo i da li želiš da ostaneš s njim. Ukoliko osećaš simpatije prema tom drugom dečku, i razmišljaš o mogućnosti da budeš sa njim, svakako nije fer prema tvom dečku da ga zavlačiš dok se tako osećaš. Ipak, razmisli da li je vaša dugotrajna veza, ukoliko je kvalitetna, naravno, važnija ili ne od okretanja dečku kojeg praktično ni ne poznaješ, niti znaš šta možeš od njega da očekuješ. Ukoliko znaš da se raspituje za tebe, verovatno postoje simpatije sa njegove strane, ali ipak dobro razmisli o svemu pre nego što doneseš odluku. Postavi sebi prioritete i razmisli šta ti je važnije i šta bi ti želela.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.