SOS: Imam krivu kičmu

Dragi Hej, imam 13 godina i problem. Imam krivu kičmu. Mama me često opominje da se ispravim i ja to uradim, ali posle nekoliko minuta opet zaboravim. Kad god se sama setim, takođe se ispravim. Treniram odbojku, ali sad preko leta nemamo treninge pa sam se ulenjila. Ujutru se istežem, ali mislim da to nije dovoljno. Ne želim da posćujem doktora, već želim to sama da ispravim. Nadam se da imaš neki savet ili vežbu za mene.
P.S. Odličan si!

SAVET: Nije najpametnije da ti mi dajemo savete u vezi sa tim jer mi nemamo stručnog neophodnog znanja iz te oblasti. Najbolje bi bilo u vezi sa ovim da se obratiš svom treneru ili nastavniku fizičkog. Možda oni imaju neki dobar savet. Sa druge strane, možemo zaista da te razumemo jer i mi imamo problem sa držanjem i često se krivimo, a kada pokušamo da se ispravmo to traje kratko. No, verujemo da je sve to stvar navike i da se držanje može popraviti, samo pitaj trenera ili nastavnika fizičkog ima li neke korisne savete i vežbe vezane za ispravno držanje tela.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

  1. I ja imam takodje krivu kicmu i treniram odbojku. Idem kod jednog specijalista i on mi je dao neke vezbe da radim svaki dan. Rekao mi je da ako zelim da se resim ovog problema, treba zauvek da prestanem sa odbojku i sportova slicni njom.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.