SOS: Imam široka ramena, treniram plivanje i želim da oslabim

Imam problem sa ramenima. Naime, baš imam široka ramena poput nekih bildera. Pošto plivam, možda mi je sve od plivanja, ali moždajei genetski. Od struka mi se stvara kao trougao, tako se meni čini moje telo kad se pogledam. Znate li kako mogu tu da smršam, pomoću nekih vežbi ili ishrane. Molim vas odgovorite mi što pre.

SAVET: Nezahvalno je komentarisati nešto o čemu nemamo puno proverenih informacaija i znanja. Mi smo čuli da plivanje, treniranje, može na duže staze da utiče na to što si ti navela ali nismo sigurni. Čini nam se da bi najbolje bilo da se u vezi sa svim ovim posavetuješ sa svojim trenerom jer ti on ili ona verovatno može dati najbolje savete.
Ti već vežbaš, tako da to verovatno nije problem, što se kilaže tiče, tako da je problem možda u ishrani. Probaj da svedeš nezdrave stvari poput sokova, grickalica i slatkiša na minimum, a da više jedeš raznovrsniju hranu poput povrća, voća, mlečnih proizvoda i mesa. Radije biraj pečeno i kuvano, to jest ono za šta se koristi manje ulja. Ako tako budeš jela, umereno a raznoliko, uz to i tvoju fizičku aktivnost bi trebalo da malo smršaš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.