SOS: Imam super vezu, ali dečko želi da se snimamo dok vodimo ljubav, da li je to ispravno?

Pozdrav, želela bih da vas pitam za savet. Pomagali ste mi ranije u rubrici za probleme i bilo je uspešno, stoga želim da se vama obratim. Imam momka već godinu dana i meni je 18, njemu 19. Imamo čvrstu vezu iako je veza na daljinu. Viđamo se preko raspusta i konstantno smo u kontaktu. Među nama nije bilo nikada većih neguslasica i mislim da ću još dugo da budem sa njim. Verujem mu. Sa njim sam i spavala prvi put i nije me blam ništa da radim sa njim. Opuštena sam uvek. Međutim kada je otišao tražio mi je da mu šaljem perverznije slike jer mu nedostajem i da može da me gleda i dok je daleko, što nisam htela da radim jer mi i nije bilo baš prijatno, ali sam na kraju uradila. Posle toga se uopšte nisam kajala, i ja imam njegovih duplo više slika i ne osećam se sramotno. Ali sada kada je bio rekao je da želi da se snimamo kako spavamo. Znam i dalje da će to ostati samo među nama kao i sve ostalo i nije me sramota njega, samo ne znam koliko je to ispravno. O svemu, baš o svemu pričamo i čega se plašim da radim sa njim i čega me sramota, i sve rešimo lepo, nije momak koji bi me prisiljavao na nešto, čak me ispoštuje svaki put kada kažem ne. Poznavala sam ga i dve godine pre veze, bio mi je najbolji drug i kada je bio sa drugim devojkama pričao mi je sve, stoga znam kako se ponaša sa devojkama i u vezi i posle raskida. Verujem mu i mogu sve da radim sa njim i ne želim da pomisli da sumnjam, i da ja uvek budem ta koja sve sprečva. Samo ne znam koliko je to ispravno. Molim vas, pomozite mi.

SAVET: Stvarno je odlično što imate tako dobru vezu, u smislu da možete da pričate o svemu. Ipak, ne treba da radiš ništa što ti nije prijatno, i nemoj da se osećaš loše ili kao da ti uvek nešto sprečavaš, jer ste vas dvoje ravnopravni članovi te veze i nije okej da radite nešto osim ako vam to oboma ne prija. On to mora da razume, i ako se nekad u budućnosti desi da se on ljuti na tebe zbog toga ili nešto slično, nemoj da popuštaš samo da se on ne bi ljutio. Što se tiče snimanja dok imate seksualne odnose, mi ti to nikako ne savetujemo. Iako mu sad veruješ i sve je sjajno, nikad ne znaš šta može da se desi u budućnosti. Zato ti savetujemo da budeš oprezna. Pogotovo što nam izgleda da ti, iako vam je veza super trenutno, ne želiš to da radiš. I okej je da ne želiš. Reci mu iskreno da ti nije baš prijatno da to uradite, i reci mu da se plašiš da će se on uvrediti, ali da se nadaš da će razumeti. S obzirom da već imate takav odnos kakav nam opisuješ, da možete da pričate o svemu, ne bi trebalo da ti pravi problem oko toga. Ako se nekim slučajem desi da te ubeđuje u suprotno ili nešto slično, nemoj da popuštaš. Ne verujemo da će doći do toga, ali samo te upozoravamo. Uvek prati svoje potrebe! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.