SOS: Imam problem sa ishranom zato što se plašim da se ne ugojim

Imam jedan veliki problem koji me muči. Hoću li se ugojiti ako se jedan dan razvalim od hrane, a drugi ništa ne jedem? Obično tokom nedelje pazim šta jedem (kako bih smršala), ali subotom se jednostavno prežderem, a onda nedeljom pijem samo čajeve. Od ponedeljka se vraćam u ustaljenu rutinu. Da li je to normalno?

Isidora

SAVET: Mi ne znamo kakav je tvoj metabolizam, pa samim tim ne možemo znati koliko način na koji se trenutno hraniš utiče na tvoju kilažu, ali on sigurno i te kako utiče na tvoje zdravlje.

To što ti praktikuješ možemo nazvati “kamikaza stil” – pet dana gladuješ, šesti dan se udaviš u hrani, a sedmi živiš samo na čajevima! To nikako ne može biti dobro! Ne možeš se izgladnjivati. Nije sramota jesti i ne smeš sebe kažnjavati zbog toga! To jednostavno moraš shvatiti, prihvatiti i razrešiti sama sa sobom. U suprotnom ćeš se pretvoriti u osobu koja samo misli na hranu i o hrani.

Ne dozvoli da ti nešto što treba da bude užitak postane opsesija koju ćeš sve teže kontrolisati. Naš predlog je da posetiš nutricionistu, koji će ti pomoći da pronađeš ravnotežu u ishrani.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.