SOS: Iskorištava me

PROBLEM: Već nekoliko meseci sam u vezi s jednim dečkom. Oboje imamo 17 godina. Mazimo se i ljubimo, ali ja ne želim da idem dalje od toga. Njega to jako ljuti, stalno hoće da razgovara o seksu, zapravo, ponekad mi se čini da samo o tome i pričamo: on me nagovara na polni odnos, a ja ga uveravam kako još nisam spremna za to. Svaki put kad se ljubimo, on navaljuje, pa se naše viđanje završi njegovom ljutnjom. Čini mi se da je sa mnom samo kako bismo imali seks.

SAVET: Ponekad je u vezi jedna strana spremna na seks, a druga nije, ili je jedna osoba više zainteresovana od druge. To može biti vrlo stresno – jer ti ne želiš da radiš protiv sebe i svojih želja, i to je potpuno u redu. Niko nema pravo da te požuruje niti da te tera na nešto što ne želiš. Osobe koje partnera stavljaju pod pritisak kako bi ispunile svoje želje sebične su i samožive i retko mogu da ostvare duboke i iskrene veze. Razmisli koliko te taj dečko poštuje ako te tako često izlaže neprijatnim nagovaranjima i ako s njim ne možeš ni o čemu drugom da razgovaraš osim o tome hoćete li i kada imati seks.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.