SOS: Izgubljeno poverenje

Ćao dragi HEJ. Hitno mi treba tvoj savet. Pre godinu dana društvo je počelo da širi moju sliku u gaćicama i potkošulji. Slika nije bila nikome namenjena! Zbog toga sam izgubila mnogo prijatelja i bilo mi je jako žao. Kada je vreme zalečilo rane, počela sam neka prijateljstva ispočetka. Ali i dalje ima toga u meni i ne znam da se opustim pred prijateljima i nemam ni u koga poverenje. Šta da radim ?

SAVET: Što više vreme bude prolazilo, to će se društvo manje sećati da se to ikad desilo. I ti bi trebala da budeš sigurnija u sebe s vremenom. Naravno da nije lako opustiti se posle cele te situacije, ali možeš to da radiš postepeno. Na početku budi oprezna s kim se upuštaš u druženje, koliko otkrivaš o sebi i slično, a kasnije ćeš i sama proceniti kome možeš da veruješ i koliko sa kim možeš da se zbližiš. Možda će povremeno ceo taj process biti težak, ali budi strpljiva i ne odustaj.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.