SOS: Izneverila me

PROBLEM: Drugarica je pozajmila moj telefon da se uloguje na facebook i zaboravila je da se izloguje. Ostale su otvorene poruke koje je razmenjivala sa jednom devojkom. Nisam mogla da ih ne vidim. U njima je pisalo kako će sledeću Novu godinu slaviti bez mene, bilo je izuzetno ružnih komentara na račun mog izgleda, itd. Nisam rekla drugarici da sam videla poruke. Glupo mi je da se družim s njom, a da nemam pojma šta sve priča o meni. Da li da joj kažem da sam videla poruke ili da nastavim to da krijem?

SAVET: Sigurno si do sada čula da ništa u životu nije slučajno, pa tako ni otvoren tuđ FB nalog na tvom telefonu. Iz tvog pisma ostalo je nejasno da li je ovo prvi put da se tako nešto dogodilo ili ste i ranije imale nesuglasice. Ako je ovo prvi put, onda s njom započni razgovor o tome i otvoreno joj kaži šta ti je zasmetalo. Po njenoj reakciji znaćeš na čemu si i da li treba da ostanete bliske ili ne. Tvoja drugarica možda na taj način izlazi na kraj sa problemima kada je nezadovoljna. Pitanje je gde si ti tu? Šta tebi treba? Razmisli malo o tome šta tražiš od prijatelja i ko ti od njih to može dati. I na kraju da te podsetimo, prijateljstvo treba da bude uzajamna ljubav, podrška i deljenje dobrih i loših stvari.
priredile: psihoteraput Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić • foto: Fotolia

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.