SOS: Ja bih zauvek da ostanem u teen danima

Hej, opet ja! Pomogli ste mi toliko puta pa sam odlučila ponovo da vam se javim. Želela bih da čujem vaš savet za ovaj moj problem, a to je da za razliku od nekih mojih vršnjaka koji jedva čekaju da odu iz srednje škole, da odrastu, ja bih volela zauvek da ostanem u ovom periodu, a znam da će ove godine proleteti iako znam da se na sve ljudi brzo naviknu. Izvinjavam se na dužiini poruke i hvala unapred

SAVET: Svi različito podnosimo promene kroz koje prolazimo, i to je sasvim normalno. Probaj da ne misliš toliko o tome, već iskoristi to vreme na što kvalitetniji način, iskoristi ga da stekneš još lepih uspomena. Imaj na umu da i posle srednje škole dolazi novi period koji može biti isto toliko lep. Ukoliko kreneš na fakultet, ili odlučiš da radiš nešto drugo, upoznaćeš nove ljude sa kojima ćeš se zbližiti i provesti super trenutke. Svaki period života je poseban na svoj način. I baš je super što imaš tako pozitivna osećanja i očigledno dobra iskustva u srednjoj školi, čim ne želiš da je brzo završiš, imaj u vidu da se baš svi ne osećaju tako. Takođe, kraj srednje škole ne mora da znači i kraj druženja sa prijateljima koje si stekla tokom školovanja, već to sve zavisi od toga koliko su čvrsta vaša prijateljstva i koliko vam je lepo zajedno.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.