SOS: Ja  ima 17, on 23 i svđa mi se, šta da radim?

Ćao Hej. Imam jedan problem: sviđa mi se stariji dečko, stariji je od mene 6 godina (on ima 23 , ja 17). Stvarno je dečko super prema meni. Družimo se i baš smo super. Bili smo nedavno na jednom slavlju, bili smo baš prisni tad, sedeli smo jedno pored drugog. Delio mi je jako lepe komplimente. Čak mi je i rekao “Mila moja”.Stalno smo se ljubili (u obraz, vrat…) Pozvao me na ples, pleslali smo i bilo je čarobno i jako romantično. Treba mi pomoć. Da li da mu priznam sve i da li on nešto oseća prema meni kao i ja prema njemu?

SAVET: Ne može se sigurno znati da li on nešto oseća prema tebi dok ne provedete nešto više vremena zajedno i dok ne ispratiš njegovo ponašanje još malo, ali sudeći po dosadašnjem njegovom ponašanju koje si nam opisala, postoji mogućnost da mu se dopadaš. S obzirom da ti imaš 17 godina, to i nije toliko velika razlika u godinama, ali ipak budi pažljiva jer ta razlika ipak postoji. Ako si sasvim sigurna da je ok dečko i ako ponovo pokaže znake da je zainteresovan, slobodno mu uzvrati, flertuj, pokaži mu da ti se dopada i ako bude prilike, reci mu šta osećaš pa ćete videti šta dalje. Ako se desi da uđete u vezu, podsećamo te da budeš oprezna i da pratiš svoje potrebe, nemoj da pristaješ na nešto što ne želiš (ne moraš npr. da žuriš sa ulaskom u seksualne odnose itd). Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.