SOS: Ja samo želim da budemo prijatelji

E ovako – ja ovo pišem sa drugaričinog profila ( opet😂). Postoji jedan momak, koji je zaljubljen u mene od trećeg razreda, ja sam inače deveti. Uglavnom, on je meni to priznao i pitao me za vezu, ali ja sam rekla da hoću samo da budemo drugari. Nastavili smo da se družimo, a on je i dalje zaljubljen u mene. E, skoro na času fizičkog, ja nešto pričala sa njim, i prišao nam je njegov drug i on nas je oboje zagrlio (ja se inače družim sa njim) i pitao nas: “Je l se to opet muvate?” Ja nisam obraćala pažnju sve dok taj momak nije krenuo da priča: “Da, je li problem? Ja tebe volim, drogiran sam tobom, vrti mi se kad te vidim sa drugim, ja sam naučio 3 reči na engleskom zbog tebe – I love you… Volim te i uvek ću te voleti itd” Uglavnom, posle toga rekao mi je da će da me ženi i da će da mi kupi prsten kada bude išao u Novi Sad. Inače, on ide u Novi Sad uskoro, i ostaje 2 dana. Molim vas, pomozite. Mislim da je baš bio ozbiljan, ako mi donese prsten ili nešto drugo, ne znam kako da reagujem. Ne želim da ga povredim, želim da budemo prijatelji. 😭 Molim vas napišite odgovor pre nego što se vrati… Da li da pristanem i da uđem sa njim u vezu ili ne? Ne znam više šta da radim.

SAVET: S obzirom na to da ti se on ne sviđa i ne gajiš ista osećanja prema njemu, naravno da ne treba ni u kom slučaju da budeš s njim. Sve to što ti priča je verovatno malo preterano ( npr. teško da će zaista da ti kupi prsten), već samo na taj način pokušava da ti privuče pažnju i da te pridobije. U svakom slučaju, šta god da ti on kaže ili koliko god puta da te pita da budete zajedno, a ako ti to zaista ne želiš, ne treba da pristaneš. Jasno je da ne želiš da ga povrediš, ali ako bi bila na silu sa njim to nikom ne bi donelo ništa dobro. Prema tome, on mora da prihvati ne kao odgovor. Budi iskrena sa njim i reci mu tačno ono što misliš – reci mu da ga ne gledaš na isti način kao on tebe i da zbog toga ne želiš da budete zajedno. I važno je da znaš da on možda u ovom trenutku prosto ne može da ti bude samo prijatelj, što je okej, i onda bi verovatno najbolje bilo da ga pustiš neko vreme da iskulira i da mu se osećanja prema tebi smire. Očigledno je da je tebi žao da izgubite svaki kontakt, ali takve stvari su sastavni deo života i ne možeš uvek da ih promeniš da budu onakve kakve bi ti želela. Možda kasnije možete da ponovo budete prijatelji kada se njemu smire emocije usmerene tebi, ali u ovom momentu ne treba da forsiraš to prijateljstvo sa njim kad on ne može da te gleda samo kao prijateljicu. I koliko god njega to možda povredilo, kasnije će biti okej, samo je potrebno da prođe nešto vremena kako bi on sve to prihvatio. U suprotnom, ako nastavite ovako da se “vučete”, ili ako se ti smuvaš sa njim iako ti se ne dopada, to sve može biti samo gore nego sad. S druge strane, ne treba da osećaš krivicu zato što ga odbijaš, jer ne bi bilo fer ni prema tebi ni prema njemu da budete u vezi u kojoj je samo jedno zaljubljeno.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.