SOS: Jako mi sviđa jedan profesor

Dragi Hej, već sam vam pisala i hvala vam puno što ste mi odgovorili i pomogli! Pošto mi je prethodni savet pomogao, obratiću vam se opet, ali ovog puta zbog ljubavnog problema. Nadam se da me nećete osuđivati, nikome nisam ovo rekla, ali meni se jako sviđa jedan profesor. On mi više ne predaje, ali je dosta stariji od mene, mada je mlad čovek. Par puta sam osetila istu privlačnost s njegove strane, ali mi nije palo na pamet da reagujem na to, iako bih volela. Ne znam šta da radim, ipak mi je to bio profesor, kada bi se nekad nešto desilo između nas verovatno bi nastao skandal. Mada ja nisam dete, a ni on nije star čovek, još uvek je mladić. Znam da se nikad ništa neće desiti između nas, ali ja ne mogu da prestanem da razmišljam o tome. POMOZITE MI, NE ZNAM ŠTA DA RADIM!

SAVET: Iako nam nisi navela koliko godina imaš, da li ideš u školu ili na fakultet, bez obzira na to si donekle i sama već osetila šta treba, odnosno šta ne treba da uradiš. Iako nije retko da se javi neka “hemija” između nekog od profesora i nekog od učenika, to uvek predstavlja situaciju koja je komplikovana na više nivoa. I sama si svesna toga da bi, ako se između vas nekad nešto desilo, i ako bi se to saznalo, da bi se potencijalno mogao desiti “skandal” koji si i sama spomenula. I to bi verovatno tako bilo dokle god pohađaš ustanovu (školu/faks) gde on radi. U svakom slučaju, predlažemo ti da pokušaš da skreneš misli sa njega tako što ćeš se “zatrpati” drugim stvarima – učenjem, filmovima, druženjem ili tako što ćeš biti sa dečkom koji je dostupniji i približniji tvojim godinama. Možda nekad u budućnosti bude moguće da budete zajedno, ali za sada je verovato najbolje da ne preduzimaš ništa po tom pitanju. Budi jaka! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.