SOS: Javni WC i mogućnost zazare

Imam pitanje koje će većini biti glupo, ali prvo da objasnim sta se desilo.
Drugarici i meni se mnogo išlo u WC i onda smo otišle do javnog. Nismo primetile da je ženski WC skroz iznad muškog, pa sam otišla u muški, nije bilo nikoga, a ona je ostala da drži stvari. U WC-u nije bila šolja već čučavac. Kada sam završila, kroz glavu su mi proletale razne misli tipa: Ko zna ko je ovde sve išao, kakve ima bolesti, infekcije, možda mi je prsnulo sa čučavca pa sad i ja mogu da dobijem neku infekciju…
Sledećeg dana nisam ništa osećala, osim malog svraba i odmah sam na Googlu ukucala i izašlo mi je da može da se pojavi svrab kada treba da dobiješ i zaista treba da dobijem za par dana.
Pitanje je sledeće – da li mogu da se zarazim u javnom WC- u ako koja kap mokraće “prsne” po vagini sa čučavca?

SAVET: Ne brini se, sigurni smo da je sve u redu. Zaraze se ne prenose toliko lako. Stoga nema mesta panici. Moguće je da svrab imaš zbog nekog drugog razloga. Takođe nije isključeno da ti se svrab javio jer si toliko mislila o tome, pa si možda malo i umislila da nešto nije ok. Poznato ti je verovatno da kada neko priča o vaškama, skoro svi posle imamo utisak da nas svrbi glava. E pa po sličnom principu se verovatno i ovo javilo. Imaj na umu za ubuduće da previše razmišljanja tzv overthinking često može stvoriti probleme i zabrinutost tamo gde to zaista nije potrebno.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.