SOS: Jedna od drugarica uvek pravi probleme

Zdravo, imam 12 god i imam svoje bff, ali jedna od njih me mnogo nervira. Uvek kad nešto uradim, ona se dere na mene i nikad me ne obavesti o nekim planovima koje su se dogovorile ostalebff i posle me pitaju što nisi došla, ili šta već, a u stvari je za sve ta bff kriva. Ja pokušavam da budem dobra prema njoj, ali ona uvek mora da viče i voli svađu, a ja ne. Šta da radim s njom?!

SAVET: Reci joj otvoreno da ti smeta što viče na tebe i zamoli je da prestane. Nije u redu da se tako ponaša prema prijateljima. Reci da ne želiš da se svađaš sa njom, i da smatraš da ako ima nešto da ti kaže, da to može i na lep način. Bori se za sebe i ne daj da se ponaša onako kako ti ne želiš, za uzvrat, ni ti nemoj da vičeš na nju npr. Ako i pored toga nastavi, kad počne da viče na tebe i da se svađa, ti samo reci da ne želiš da učestvuješ u toj svađi i skloni se od nje, ne daj joj priliku da se tako ponaša. Što se tiče planova, zamoli neku od drugih bff da ti jave kada se dogovore da negde idu, nemoj da se oslanjaš na nju.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

  1. Lepo je to reci detetu, ali iz ugla odrasle osobe kontate da se neko ko je “bully” ne moze promeniti. Tako da je moj savet da iskulira tu decu i nadje bolje prijatelje. 😀

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.