SOS: Još nisam imala dečka

Imam 15 godina, prva sam godina srednje, izlazim, družim se sa društvom, a još nisam imala dečka, dakle nisam se nikada ni poljubila. U čemu je problem? Možete li mi dati neki savet? Nisam ružna, ima mnogo ružnijih devojaka koje imaju momka. Jeste da mi ne bi palo na pamet da priđem momku prva ili da mu se javim, ali ipak. Šta mogu da uradim da bih privukla pažnju momcima?

SAVET: Prvo ne moraš uopšte toliko da žuriš. Ko kaže da je problem to što još uvek nisi imala dečka? Nama to ne izgleda da je ikakav problem. Verovatno ti osećaš pritisak od strane društva jer je moguće da većina tvojih drugarica ima ili je imala dečka. To pak ne znači da ti moraš da slepo pratiš njihov primer. Ne stupa se u vezu zato što bi tako trebalo ili zato što su svi drugi imali to isikustvo. U vezu se stupa onda kada osetiš potrebu za tim. Kada ti je neki dečko privlačan na način da sa njim želiš da se poljubš, kada osetiš fizičku i emocionalnu spremnost za to. Stoga, ne žuri nigde. Ima vremena za sve. Kada ti se neko dovoljno bude svideo, krenućeš i ti da flertuješ i na takav način ćeš privući pažnju simpatije.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Shutterstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.