SOS: Kako da držim na distanci devojku iz razreda

Dragi Hej, pišem ti zato što mi je potrebna pomoć. Krenula sam u prvi razred srednje škole i očekivala da će sve biti super. Ne mogu da se žalim, stvarno je većina stvari super, ali u moje odeljenje je upala i devojčica iz moje osnovne, samo iz drugog odeljenja. Ona i ja se nikad nismo volele zato što se ona druži sa ljudima iz koristi, od njene najbolje drugarice do svih drugih. Sada, u srednjoj, ona se pravi pristojna i fina prema svima, ali priča lažne priče. Ja ne želim da zvučim kao da sam ljubomorna na nju ili nešto, a tako bi zvučalo da pokušam da kažem bilo kome bilo šta na tu temu. Kako da se uključim u isto društvo, a da je ipak držim na distanci?

SAVET: Ako si sigurna da je to tako, da je zaista takva kakvom je opisuješ, imaš potpuno pravo da odlučiš da ne želiš da ti ona bude blizak prijatelj. Ipak, što se tiče drugih, najbolje je da ih pustiš da sami donesu sud o njoj i da im ne govoriš o tome da ne bi ti ispala „loša osoba“ u celoj to priči. Baš ako vidiš da laže oko nečeg važnog, možeš suptilno pokušati da ljudima ukažeš na to. Možeš da budeš u tom društvu a da je i pored toga držiš na distanci tako što ćeš sa drugima biti sasvim okej (naravno ako ti to društvo odgovara uopšte), pričati sa njima i ponašati se sasvim normalno, a sa njom pokušaj da čisto održiš ok odnose. Dakle budi oprezna šta joj govoriš, da li joj se poveravaš oko nečeg važnog i slično. Ne moraš baš vidno biti hladna prema njoj, dakle samo budi oprezna. Kada joj tako pristupiš isprati kako se ponaša prema tebi. Ako skontaš posle nekog vremena da je ok, možda možeš da pokušaš da joj daš šansu jer se ljudi ponekad menjaju. Ali dobro, o tome ćeš već kasnije razmišljati. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.