SOS: Kako da izgubim neki kilogram

Ćao, dosta puta mi je ova vaša rubrika pomogla pa se nadam da će i sada. Želela bih da izgubim koji kilogram, ali ne znam kako da počnem. Svoju prvu menstruaciju sam već dobila ako to nešto znači. Molim vas da mi odgovorite jer stvarno želim da oslabim malo.

SAVET: Postoji više načina na koje možeš izgubiti kilograme. Većina podrazumeva izmenjen način ishrane i fizičku aktivnost. Iako je većini prva pomisao na gubitak kilograma dijeta, mi to ne podržavamo jer se vi, naši čitaoci i dalje razvijate. Promena ishrane u ovom slučaju bi podrazumevalo da izbaciš slatkiše, sokove i nezdrave slane grickalice poput čipsa i smokija. Ostale stvari poput mesa (samo ne ipak pohovanog, najradije pečenog ili kuvanog), povrća, voća, mlečnih proizvoda i žitarica su skroz ok i preporučljive su. Uz to bi bilo dobro da piješ do 2l vode na dan, kao i da malo vežbaš – trčanje, bicikla ili roleri su kul za to. Na takav način bi trebalo da izgubiš nešto malo kilograma u dogledno vreme. Nakon toga, kada dostigneš tu kilažu koju budeš želela, nastavi tako da se hraniš samo što tada možeš sebi dozvoliti nezdravu hranu ali u manjim količinama. Sve u svemu, fora je u umerenosti.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.