SOS: Kako da kažem roditeljima da imam dečka?

Dragi HEJ!, imam jedan problem. Imam 12 godina i imam dečka za koga mi roditelji ne znaju. Želim nekako da im kažem ali se plašim jer su uvek bili protiv toga. Ne znam da li bi trebala da im kažem ili ne. Molim te pomozi mi.

SAVET: Ukoliko ti imaš potrebu da im kažeš i ako ne želiš ništa da kriješ od njih, možeš im to reći. Ipak, ako te već toliko plaši razgovor, ne moraš pričati sa oboma, već možeš izabrati da prvo razgovaraš sa roditeljem sa kojim si bliskija, bilo da je to mama ili tata. Njoj ili njemu možeš reći to što želiš, da imaš dečka, ali možeš i podeliti tvoj strah u vezi sa njihovom reakcijom. Bitno je imati sa roditeljima otvoren i iskren odnos jer se na takvom odnosu gradi i stabilizuje poverenje koje je veoma bitno.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.