SOS: Kako da me zavole u odeljenju?

Dragi Hej, imam jedan problem. Idem u 6. razred i pola odeljenja me mrzi. Ranije sam se stalno hvalila i zezala ostale. Tad su me mnogi zamrzeli. Ja sam to shvatila i prestala sam, ali to niko nije primetio. Kako to da primete? Volela bih da mi budu prijatelji. Kad svi pričaju niko nikog ne ućutkuje a kad ja nešto kažem neko uvek mora da dobaci “Ćuti, niko te ne voli!” Kad radimo grupni rad i nastavnica napravi grupe uglavnom se svi bune kad sam sa njima u grupi. Stvarno ne znam zašto ne primećuju da sam se popravila. Kad neko napravi super žurku i pozove pola škole, mene ne pozove. Molim vas pomozite mi ma skinem “kletvu”.

SAVET: Nekad ljudima zaista jeste potrebno mnogo da primete da smo se promenili na bolje, zato nam je jasno zašto ti je to nezgodna situacija. Moguće je da je potrebno da prođe još neko vreme kako bi uvideli da si se zaista promenila i da si prestala da radiš te neke stvari koje odbijaju prijatelje od nas. Ukoliko u razredu imaš bar jednu ili dve osobe sa kojima imaš ok odnos, drži se njih, a onda će i drugi videti da možeš da budeš dobar prijatelj. Ako se ipak ništa ne promeni, najbolje je da ignorišeš šta ti pričaju, jer si ti svoj deo obavila, ako zaista smatraš da si ti promenila to što si uvidela da u tvom ponašanju nije ok, znaš da si uradila sve što je do tebe, ostalo je na njima. Drži se ljudi sa kojima ti je prijatno da se družiš i koji te cene takvu kakva si.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.