SOS: Kako da mu dam do znanja da mi se sviđa?

Dragi HEJ!, bila bih ti veoma zahvalna kada bi mi pomogao. Meni se već dva meseca sviđa jedan dečak. On je počeo prvi da se javlja, par puta smo blejali sami i sve mi je izgledalo super, međutim poslednje dve, tri nedelje, kao da ne pričamo o istoj osobi. Mi se i dalje družimo i pričamo, ali bez njegove inicijative. Iako mi drugarice govore kako bih trebala da budem srećna zbog naše komunikacije, ja to nisam jer dobijam pomešane signale. U jednom trenutku izgleda kao da su osećanja obostrana, a u drugom kao da sam mu samo drugarica. Da li postoji neki indirektan način da mu stavim do znanja da mi se sviđa?

SAVET: Sudeći po tvojoj priči i po vašem dosadašnjem odnosu, on verovatno već može da zaključi da ti se dopada po tvom ponašanju, jer ponekad čak i bez naše namere, nesvesno šaljemo signale osobi koja nam se sviđa. Ipak, ako želiš da budeš sigurna da je “shvatio poruku”, možeš pokušati da mu se približiš još više – tako što ćeš mu se češće javljati na nekoj društvenoj mreži ili češće inicirati razgovore sa njim, više se sa njim šaliti i slično. To što ti deluje kao da ti šalje “pomešene signale” može biti povezano sa tim da možda ni on još uvek nije siguran šta oseća prema tebi, ili može značiti da nije siguran šta ti osećaš, pa je nesiguran, a može biti i nešto sasvim treće, te možeš samo nagađati dok ne dobiješ neke jasnije znake. Ipak, kada ti se učini da ti šalje signale koji znače da su osećanja obostrana, iskoristi tu priliku i pokušaj da mu uzvratiš istom merom, da u tom trenutku flertuješ sa njim, baciš neku šalu kao da ga zadirkuješ i slično. Pokušaj da budeš spontana sa njim, da prosto ispratiš situaciju, a ne da mnogo unapred planiraš šta ćeš reći i uraditi. Kada mu budeš uputila više znakova da ti se dopada, prati njegove reakcije kako bi procenila da li je zaista zainteresovan, da li bi između vas moglo nešto da bude, i ako primetiš pozitivne reakcije, razmisli o tome da skupiš hrabrost da ga pitaš da radite nešto zajedno. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Unsplash

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.