SOS: Kako da nađem najbolju drugaricu?

Dragi Hej, pisala sam ti već, ali mislim da je ovaj put gore. Sad sam pošla u 7. razred i imam drugarice ali nemam najbolju i mislila sam da te pitam, kako da nađem najbolju drugaricu među svim onim devojčicama? Imam drugarice iz odeljenja, one me nikad ne pitaju kako sam, ali jedna moja drugarica sa kojom sedim, ni ona me nikad ne pita kako sam, a veoma mi je loše kada smo u školi. Ona na odmoru se druži samo sa decom iz odeljenja, ali kad smo same ili sa decom koja nisu sa nama u odeljenju ona se ponaša kao da me baš puno voli kao drugaricu. Ne znam šta da radim zbog takve situacije, ona ima svog BFF i osećam se kao rezerva. Jednom pošto mi veruje mi je rekla ko joj se sviđa, i uz to dodala rečenicu ,,imala sam potrebu da ti kažem”. Ne znam da li me ona voli ili me koristi kao rezervu. Da li da nađem BFF ili da ponovo pokušam da mi ona bude BFF? Mislim da ću da tražim novog BFF, ali želim da čujem i tvoje mišljenje. Bilo bi mi drago ako bi ovo izbacili na sajt. Hvala puno!

SAVET: Najbolji prijatelji se stiču tako što se vremenom upoznajete, učite stvari jedno o drugom i uviđate da li dovoljno odgovarate jedno drugom kako biste mogli da provodite vreme zajedno, delite tajne i slično. Ne ide to tako da samo odabereš neku osobu i odlučiš da ti ona bude najbolji prijatelj. Za prava prijateljstva je potrebno dosta ulaganja i dosta strpljenja. Predlažemo ti da pokušaš da se družiš i sa tom drugaricom i sa još nekim prijateljima koji su po tvom mišljenju OK za druženje, i da pratiš kakav odnos imaš sa njima. Ne znači da ako odmah ne osetiš da ste BFF da se kasnije neće razviti neko prisnije prijateljstvo. Što se tiče te drugarice, ne mora ništa loše da znači ako se ona, pored tebe, druži i sa drugim ljudima. Okej je da neko ima više prijatelja. Ako će te to učiniti mirnijom, predlažemo ti da popričaš sa tom drugaricom i da vidiš šta ona misli oko svega toga. U svakom slučaju, ti pokušaj da budeš drugima što bolji prijatelj, a vremenom će se izdvojiti neko ko će ti biti bliži od ostalih, samo se naoružaj strpljenjem. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.