SOS: Kako da napravim prvi korak?

Ovaj problem me muči već neko vreme. U pitanju je dečko koji mi se sviđa već duže vreme i svašta sam saznala o njemu. Saznala sam ko mu se sviđao pre i jedno vreme smo se stalno susretali u hodniku, a on bi gledao u mene. Ja sam tad mislila da mu se možda sviđam ali pošto nisam bila 100% sigurna svela sam to na neke granice. I dok sam ja tako pokušavala da ga što više puta na dan sretnem misleći da ću ga možda nekako približiti sebi, saznala sam da mu se sviđa(la) jedna devojčica. I to mi je lično rekao brat od tetke koji ide sa njim u razred. Ja nisam sigurna koliko je to tačno, nekako 50% – 50% i verujem i ne verujem. Jedno veče sam odlučila da mu konačno priznam sve ali pošto sam stidljiva sačekala sam školu i rekla mojoj bff da mu kaže. Ona mu je rekla da se sviđa jednoj njenoj drugarici (mislići na mene) ali nije rekla tačno moje ime i na sve to on je samo odmahnuo rukom. Sad sam skroz zbunjena.Više ni sama ne znam šta da mislim.
Šta sad da radim? Šta god sam pokušala nije uspelo, jednostavno je takav tip da deluje da je nezainteresovan, ali ja mislim da nije baš takav već se samo tako predstavlja pred drugima.
I treba mi još jedan savet. Jedan drug misli da sam se zaljubila u njega jer se svaki odmor šetam zbog dečka koji mi se sviđa, a on je shvatio da se šetam zbog njega. Još mi je samo i on falio pored sve zbrke u glavi… Šta da radim, da mu kažem da mi se ne sviđa? Ali ne znam kako to da izvedem pošto se uopšte ne družim sa njima, nikad ni ne pričamo…
Ali iskreno on mi je najmanji problem, ja samo želim da znam kako da se približim tom dečku koji mi se sviđa. On se uglavnom druži sa dečacima i to baš sa onim koji mene nerviraju. Pokušala sam da mu pošaljem poruku na fb, ali naravno koliki sam baksuz, on je izbrisao fb i sad nemam kako da napravim taj prvi korak. Čak nemamo ni zajedničke drugare… Šta da radim?

SAVET: Što se tiče tog druga koji misli da ti se sviđa, njega batali, nemoj uopšte time da se baviš. Neka misli ako hoće, ne dotiče te to. A što se tiče tog dečaka, probaj da mu se nekako približiš. Ako već ne možeš online, probaj uživo. Nemate zajedničke prijatelje, ali bar imaš tog brata od tetke koji ide u odeljenje sa njim i možda možeš preko njega da probaš da se nađeš u blizini tvoje simpatije. Probaj da ćaskaš sa njim, da mu se na takav način približiš, kao drugarica. Tako ne rizikuješ mnogo, a opet možeš da budeš na dobitku.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.